Glutén-, kukorica-, tej-, tojás-, élesztő- és szójamentes receptek, hasznos információk.

Ízek, mentesen

Ízek, mentesen

Rólam

2022. március 18. - Ízek, mentesen

Akkor most mit egyek?

Ez az első kérdés, ami felmerül abban, aki megtudja: innentől kezdve nem fogyaszthat búzalisztet, tejet vagy tojást. Csak egy nagy kérdőjelet lát maga előtt, és arra gondol, hogy holnap is kell valamit reggeliznie. Bemegy a boltba, leveszi a polcról a kész „mentes” termékeket. Majd szembesül az árukkal, és rájön: jóval többe kerülnek, mint a hagyományos élelmiszerek. Egy idő után elgondolkodik azon, hogyan tudná valamelyest csökkenteni a költségeit. Milyen jó lenne, ha bizonyos ételeket maga is el tudna készíteni!

Sokan vannak olyanok is, akiknek többféle ételintoleranciája van, és ahelyett, hogy állandóan a bolti élelmiszerek összetevőit böngésznék, legalább néhányat szívesen kiváltanának saját készítésűekkel, amikben biztosan nincs semmi, amit nem fogyaszthatnak.

Nekik – Nektek szeretnék segíteni ezzel a bloggal.

Zsuzsi vagyok, és ugyanebben a cipőben járok: ételintoleranciáim miatt nem fogyaszthatok gluténtartalmú gabonákat, tejet, tojást és élesztőt. Kukoricát és burgonyát pedig csak kisebb mennyiségben ehetek.

Átéltem, mennyi kísérletezés kell ahhoz, hogy jó ízű és állagú kenyeret tudjak sütni, vagy finom növényi tejet készíteni.

Ezért arra gondoltam, hogy megosztom sorstársaimmal a receptjeimet, és olyan alapinformációkat is, amelyek segítségével időt és pénzt spórolhattok.

Minden receptem glutén-, tej- , tojás- és élesztőmentes. Kukoricát és szóját sem tartalmaznak.

Ha most lettél glutén-, kukorica-, tej- vagy tojásérzékeny, és a receptek mellett jól jönne néhány információ, amely segít eligazodni a mentes élet „sűrűjében”, vagy ha gyakorlott ételintoleranciásként új receptekre vágysz, nézz szét a blogon!

Zsuzsi

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr8917783884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása