Glutén-, kukorica-, tej-, tojás-, élesztő- és szójamentes receptek, hasznos információk.

Ízek, mentesen

Ízek, mentesen

Tejmentes csokimousse

2022. március 25. - Ízek, mentesen

Krémes, könnyű, tejmentes csokimousse. Glutént és tojást sem tartalmaz.

Néhány jótanács a hozzávalókhoz:

Desszertünk alapja a kókuszkrém. Gyakran előfordul, hogy ennek kókusz- és víztartalma a hűtőben elválik egymástól. Ez normális, de ilyenkor a recepthez csak a sűrű, krémes kókusztartalmat használjuk, a levet tegyük félre.

Ha nem szeretnél fehér cukrot használni, ízre leginkább a xilit hasonlít hozzá. Azok viszont, akiknek a szervezete nincs hozzászokva a xilithez, inkább használjanak más édesítőt, mert egyszerre nagyobb mennyiségű xilit elfogyasztása hashajtó hatású lehet.

 csokimousse_uj.jpg

Hozzávalók (3 adaghoz):

  • 240 g hideg kókuszkrém;
  • 30 g, 20-22% kakaóvaj-tartalmú, cukrozatlan kakaópor;
  • 40 g cukor;
  • 60 g cukormentes almaszósz, ez lehet 100% almatartalmú bébidesszert, illetve bioboltokban beszerezhető vagy házi készítésű almaszósz is;
  • 1 mokkáskanál Bourbon vaníliapor;
  • 1 nagyobb csipet só;
  • 3 db zselatinlap;
  • 160 ml víz.

Elkészítés:

1. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk. Ezután kicsavarjuk, majd 9 ek. vízzel melegítjük, épp csak addig, amíg feloldódnak (ne főzzük). Tegyük félre a feloldott zselatint, és várjuk meg, míg kihűl.

2. Amikor a zselatin kihűlt, a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a keverékhez adjuk a 160 ml vizet és az almaszószt is. (Kézi habverővel szoktam összekeverni, szerintem ezzel hamarabb egyneművé tehetjük a kakaóporos masszát, mint kanállal).

3. A kókuszkrémet egy fazékba vagy tálba öntjük, és habbá verjük.

4. A kakaós masszába belekeverjük a zselatint, majd a masszát összekeverjük a habbal. Az utóbbi műveletet is érdemes kézi habverővel végezni, hogy minél habosabb legyen a desszertünk.

5. A mousse-t poharakba adagoljuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt díszíthetjük gyümölcsdarabokkal és mazsolával.

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr9117789274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása