Glutén-, kukorica-, tej-, tojás-, élesztő- és szójamentes receptek, hasznos információk.

Ízek, mentesen

Ízek, mentesen

Szezámmagkrém (tahini) házilag

2023. április 08. - Ízek, mentesen

Elkészítési idő: kb. 20 perc.

Ahhoz, hogy tahinit tudj készíteni, szükséged lesz egy jó erős konyhai aprítógépre.

szezammagkrem_hazilag

Hozzávalók:

Kb. 180 g szezámmag (a képen látható kis tálkányi mennyiséghez)

Elkészítés:

  1. A szezámmagot forró, száraz serpenyőbe tesszük, és világosbarnára pirítjuk. Én először magasabb fokozaton felhevítem a serpenyőt, majd lejjebb veszem a hőfokot, és azon pirítom a szezámmagot. Folyamatosan kevergetni kell, különben odaég. Addig szoktam pirítani, amíg a szezámmag kissé kesernyés illata enyhül vagy meg is szűnik.
  2. Ezután várunk egy kicsit, amíg a szezámmag kihűl.
  3. Konyhai aprítógépbe tesszük, és krémes állagúvá keverjük. Ez kb. 10 percig tart. Keverés közben rövid időközönként meg kell állni, mert a mag feltapad az aprító falára (és a gép motorja is leéghet, ha túl hosszú ideig járatjuk egyfolytában). Ilyenkor kapargasd le, majd folytasd a keverést. Minél tovább kevered, annál krémesebb lesz. Amikor már kezd krémesedni, add hozzá a sót.

Ennyire egyszerű :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr6818097772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása