Elkészítési idő: kb. 20 perc.
Ahhoz, hogy tahinit tudj készíteni, szükséged lesz egy jó erős konyhai aprítógépre.
Hozzávalók:
Kb. 180 g szezámmag (a képen látható kis tálkányi mennyiséghez)
só
Elkészítés:
- A szezámmagot forró, száraz serpenyőbe tesszük, és világosbarnára pirítjuk. Én először magasabb fokozaton felhevítem a serpenyőt, majd lejjebb veszem a hőfokot, és azon pirítom a szezámmagot. Folyamatosan kevergetni kell, különben odaég. Addig szoktam pirítani, amíg a szezámmag kissé kesernyés illata enyhül vagy meg is szűnik.
- Ezután várunk egy kicsit, amíg a szezámmag kihűl.
- Konyhai aprítógépbe tesszük, és krémes állagúvá keverjük. Ez kb. 10 percig tart. Keverés közben rövid időközönként meg kell állni, mert a mag feltapad az aprító falára (és a gép motorja is leéghet, ha túl hosszú ideig járatjuk egyfolytában). Ilyenkor kapargasd le, majd folytasd a keverést. Minél tovább kevered, annál krémesebb lesz. Amikor már kezd krémesedni, add hozzá a sót.
Ennyire egyszerű :)