Glutén-, kukorica-, tej-, tojás-, élesztő- és szójamentes receptek, hasznos információk.

Ízek, mentesen

Ízek, mentesen

Gluténmentes krumplis lángos

2022. március 28. - Ízek, mentesen

Krumplis lángos gluténmentesen, tej és tojás nélkül. Kukoricát, rizst és zabot sem tartalmaz.

Piros burgonyát használok hozzá, mert szerintem ezzel jobb íze van, mint sárgával.

Azért, hogy a lángosok tésztája minél levegősebb legyen, sütés előtt nem hagyom állni, hanem ahogy összegyúrtam, máris sütöm. Ugyanezért inkább kicsi, vékony lángosokat szoktam formázni (de nagyobb méretben is elkészíthetők).

glutenmentes_krumplis_langos.jpg

Hozzávalók (6 db, kb. ujjnyi átmérőjű, kicsi lángoshoz):

  • 100 g kölesliszt;
  • 200 g főtt, villával vagy krumplinyomóval összetört piros burgonya (ne botmixerrel pürésítsd a krumplit, mert gumis lesz);
  • 5 g útifűmaghéj;
  • 1/2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna;
  • 1 tk. valódi citromlé;
  • 4 g só;
  • 40 ml forró víz;
  • kókuszolaj a sütéshez.

Elkészítés:

1. A köleslisztet szitáld át abba a tálba, amelyben majd összeállítod a tésztát.

2. Add hozzá a sót és a szódabikarbónát, majd keverd össze.

3. A főtt, kihűlt krumplit alaposan morzsold össze a száraz keverékkel.

4. A 40 ml forró vizet öntsd az útifűmaghéjhoz, és jól keverd el. Ezután rögtön add a burgonyás keverékhez. Öntsd bele a citromlevet is, és könnyedén gyúrd össze a tésztát. (Nem lesz tökéletes lángostészta, darabosabb marad.)

5. A tésztából formázz kicsi, vékony lángosokat, és azonnal, forró olajban süsd meg előbb az egyik, majd a másik felüket. (Nagyon gyorsan megsülnek.) Ha leragadnak a serpenyő aljára, pár másodperc sütés után óvatosan segítsd őket a felszínre egy kanállal.

6. A megsült lángosokat szedd papírtörlővel bélelt tányérra.

Frissen, melegen érdemes fogyasztani, ekkor a legfinomabb és -könnyedebb a lángos. (Ahogy áll, kicsit tömörebb lesz a tésztája.)

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr6117791712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása