Glutén-, kukorica-, tej-, tojás-, élesztő- és szójamentes receptek, hasznos információk.

Ízek, mentesen

Ízek, mentesen

Mogyorótej

2022. március 18. - Ízek, mentesen

Édesítővel és fahéjjal ízesítve finom tejpótló ital. Kakaós „tejhez” pedig szerintem az egyik legjobb alapanyag.

mogyorotej.jpg

Hozzávalók (1,1 l mogyorótejhez):

  • 150 g török mogyoró;
  • 9 dl víz + egy kevés az áztatáshoz (ld. lejjebb);
  • egy csipet só;
  • édesítő és fahéj ízlés szerint (én 2,5 púpozott tk., a cukornál 4-szer édesebb édesítőt teszek bele, és kb. fél csapott mokkáskanál fahéjat).

Elkészítés:

1. A mogyorót beáztatjuk annyi vízbe, hogy épp ellepje, és egy éjszakán át állni hagyjuk.

2. Másnap hozzáadunk 1 dl vizet és botmixerrel jó pépesre keverjük. Ezután hozzáöntjük a többi vizet is, és újra mixeljük.

3. Textilpelenkán átszűrjük, és a pelenkában maradt mogyorópépet jól kicsavarjuk.

4. Az átszűrt mogyorótejhez hozzáadjuk az édesítőt és a fahéjat. Én ezeket is botmixerrel szoktam jól elkeverni.

A mogyorótejet tartsuk a hűtőben, itt négy napig is eláll. Fogyasztás előtt keverjük fel, mert kis mogyoródarabkák még maradnak benne, amik leülepednek az aljára.

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr9817784004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása