Nagyon egyszerű étel, a legjobban azt szeretem benne, hogy nemcsak finom, de a tepsit is könnyű kimosni utána :). A tálalást is egyszerűen megoldhatjuk, ezt az ételt ugyanis általában a papírba csomagolva szokták tálalni. Én most a fotó kedvéért vettem ki, és rendeztem el a tányéron.
Hozzávalók (2 személyre):
- 2 db kb. 20 dkg-os afrikaiharcsa-filé,
- 1 közepes cukkini,
- 1 kápia paprika,
- 1 kisebb fej lila hagyma,
- 7 db kicsi burgonya,
- fokhagymás só vagy ízlés szerint só és fokhagyma (én 1 mokkáskanál sót 2 mokkáskanál szárított fokhagymával szoktam összekeverni),
- egy kevés fehér bors,
- 1,5 mokkáskanál szárított kakukkfű,
- 2 tk. olívaolaj.
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
2. A burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Ezután forrásban lévő sós vízbe tesszük, és 8 percig előfőzzük.
3. A többi zöldséget is megmossuk. A cukkinit félbe, majd a feleket kb. 1 cm vastag „lapokra” vágjuk. A paprikát is kb. egycentis csíkokra, a krumplit pedig vastagabb karikákra szeleteljük. A hagymát nyolcadokra vágjuk.
4. A halat megmossuk, papírtörlővel gyengéden megtörölgetjük. Ha kisebb adagokat szeretnénk készíteni, vágjuk félbe őket, egyébként egészben is hagyhatjuk. Fokhagymás sóval és egy kevés fehér borssal fűszerezzük.
5. A konyhapultra két réteg sütőpapírt helyezünk, úgy, hogy pontosan fedjék egymást. Úgy fordítjuk a papírt, hogy a rövidebb oldala legyen felénk. A papír egyik felébe helyezzük a cukkinit, rá a halat, köré a krumplit és a paprikát, a tetejére pedig a lila hagymát. Megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk kb. 1 mokkáskanálnyi olívaolajjal.
6. Ezután ráhajtjuk a papír másik felét,
és a széleit körben felhajtogatjuk, hogy lehetőleg légmentesen záródjon.
7. A csomagokat tepsire helyezzük, majd középső rácson, alul-felül sütéssel, 20-25 percig sütjük.
Tálalhatjuk így, ahogy van, hogy mindenki maga bonthassa ki a saját csomagját, vagy ki is vehetjük a papírból.
Jó étvágyat!