Glutén-, kukorica-, tej-, tojás-, élesztő- és szójamentes receptek, hasznos információk.

Ízek, mentesen

Ízek, mentesen

Quinoaliszt házilag

2022. március 23. - Ízek, mentesen

A quinoaliszt magas fehérjetartalma miatt jó tartást ad a tésztáknak, segít abban, hogy ne legyenek laposak. Ezért nagyon hasznos hozzávaló. Íze azonban igen intenzív, ezért egyszerre keveset érdemes használni belőle. Elsősorban diós, fahéjas tésztákhoz illik.

quinoaliszt.jpg

A házi quinoaliszt kicsit nagyobb szemű, „darásabb” lesz, mint a bolti, mert otthon nem tudjuk teljesen finomra darálni.

Mielőtt a quinoát lisztté őrölnénk, meg kell mosni és szárítani. A külsején ugyanis egy szaponin nevű anyag található, amitől kellemetlenül keserű lehet az íze.

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 50 °C-ra, és állítsuk légkeverésre. Tegyünk sütőpapírt egy lapos tepsibe.

2. A quinoát tegyük egy szűrőbe, és alaposan mossuk át. Addig kell mosni, amíg már nem habzik a víz, ez jelzi, hogy lemostuk róla a szaponint.

3. Mosás után alaposan csöpögtessük le róla a vizet, majd terítsük szét a sütőpapíron. A tepsit tegyük a felmelegedett sütőbe, a középső rácsra. A quinoa kb. 60 perc alatt megszárad. 30 perc után egy kicsit forgassuk át, hogy a quinoaszemek ne ragadjanak le a papírra.

4. Amikor megszáradt, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

5. A kihűlt quinoát kávédarálóban őröljük liszt állagúra.

A quinoát és a quinoalisztet is ajánlott a hűtőben tartani, mert megavasodhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr217787514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása