Glutén-, kukorica-, tej-, tojás-, élesztő- és szójamentes receptek, hasznos információk.

Ízek, mentesen

Ízek, mentesen

Tejmentes tejszínhab

2022. március 23. - Ízek, mentesen

Krémes tejmentes tejszínhab. Elkészíthetjük kókusztejből vagy kókuszkrémből is.

Én ezt a kókusztejet használom. Tapasztalataim szerint ezt a fajtát még bontatlan állapotban is ajánlott a hűtőben tartani, mert melegebb helyen nagyon hamar megromlik.

Gyakran előfordul, hogy a kókusztej kókusz- és víztartalma a hűtőben elválik egymástól. Ez normális. Ha ez történik, akkor a tejszínhabhoz csak a sűrű kókusztartalmat használjuk fel.

tejmentes_tejszinhab.jpg

Hozzávalók (a képen látható mennyiséghez):

  • 3,5 dl, legalább 60%-os kókusztartalmú hideg kókusztej vagy 3,5 dl hideg kókuszkrém;
  • porállagú édesítő ízlés szerint.

Elkészítés:

A kókusztejet/kókuszkrémet egy fazékba öntjük. Habverő géppel felverjük, majd a géppel fokozatosan hozzákeverjük az édesítőt is.

Jótanács: mielőtt nekilátunk a felverésnek, a fazekat állítsuk a mosogatóba, különben mindent össze fogunk fröcskölni a habbal.

A tejszínhabot hűtőben tároljuk. Akár 4 napig is eláll. A hűtőben még egy picit keményedni fog.

+ Tipp: Ha csak „egyszemélyes” adag tejszínhabot szeretnénk készíteni, öntsünk egy kis pohárba kb. 50 ml kókusztejet vagy kókuszkrémet, majd egy tejhabosítóval verjük habbá. Ezzel keverjük bele az édesítőt is. Ha nem akar felverődni a hab, érdemes elemet cserélni a tejhabosítóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr7717787584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása