Glutén-, tej- és tojásmentes aprósütik, gyorsan, egyszerűen. Amikor esszük, érezhető bennük a kókuszreszelék, de engem ez nem zavar.
Hozzávalók (11 db süteményhez):
- 88 g gluténmentes zabpehelyliszt;
- 52 g kávédarálóban megdarált kókuszreszelék;
- 40 g aranybarna nádcukor;
- 80 g 100% almatartalmú bébidesszert (ezt használtam, főleg drogériákban kapható);
- 40 g kókuszolaj;
- 11 szem áfonya.
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra.
2. A megmosott áfonyát egy kicsit szárítgasd meg papírtörlővel.
3. A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban, majd tedd bele a kókuszolajat is, és jól keverd el.
4. Add hozzá az almaszószt, és újra keverd össze. Keverés közben a massza tömörebb lesz. Addig keverd, amíg annyira összeáll, hogy meg tudod formázni a sütiket (kb. 1 perc).
5. A masszából formázz golyókat, majd tedd őket sütőpapírral letakart tepsire, és kicsit lapítgasd meg, kb. 1 cm vastagra. Az ujjaddal nyomj a közepükbe egy mélyedést, ebbe tegyél 1-1 szem áfonyát.
6. 180 °C-on, a középső rácson, alul-felül sütéssel, 13-15 perc alatt süsd meg (amíg az aljuk aranybarna nem lesz).