Glutén-, kukorica-, tej-, tojás-, élesztő- és szójamentes receptek, hasznos információk.

Ízek, mentesen

Ízek, mentesen

Pisztráng, paprikás gluténmentes lisztbe forgatva

2022. március 22. - Ízek, mentesen

Gluténérzékenyként sem kell lemondanunk a finom sült halról! Nagyon könnyen és egyszerűen elkészíthető, csak barnarizs-liszt és néhány fűszer kell hozzá.

pisztrang_paprikas_lisztben_1.jpg

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű pisztráng (összesen kb. 60 dkg), de másfajta halból is elkészíthető;
  • 70 g barnarizs-liszt;
  • 3 g őrölt pirospaprika;
  • só, szárított petrezselyem és szárított, őrölt fokhagyma ízlés szerint (az én keverékem: 7 g só, 1 púpozott mokkáskanál szárított petrezselyem és 3/4 csapott mokkáskanál őrölt fokhagyma);
  • olaj a sütéshez.

Elkészítés:

1. A pisztrángok fejét levágjuk, majd lepikkelyezzük és megmossuk őket.

2. A sót összekeverjük a fokhagymával és a petrezselyemmel. Megfűszerezzük a halakat.

3. A barnarizs-lisztet összekeverjük a paprikával, majd a pisztrángokat a keverékbe forgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy a liszt mindenütt befedje őket. A felesleget gyengéden leütögetjük.

4. A fűszerezett, lisztbe forgatott halakat forró olajban megsütjük. 6-7 perc alatt megsülnek. A sütési idő felénél fordítsuk meg őket.

5. A megsült pisztrángokat tegyük egy rácsra, ami alá papírtörlőt tettünk, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen.

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr417786660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása