Egyszerűen elkészíthető, csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd formákba önteni, és mehet a fagyasztóba. Néhány óra múlva kész is a finom gyümölcsjégkrém.
Egy jótanács a recepthez: gyakran előfordul, hogy a kókuszkrém kókusz- és víztartalma a hűtőben elválik egymástól. Ez normális, de ilyenkor csak a sűrű, krémes kókusztartalmat használjuk fel, a levet tegyük félre.
Hozzávalók (4 db, 7 cm-es jégkrémhez):
- 50 g kókuszkrém,
- 120 g fagyasztott ribizli,
- 150 ml rizstej (ezt használtam),
- 2 mokkáskanál 100 %-os citromlé,
- 19 g, a cukornál 4-szer édesebb édesítő,
- 1 mokkáskanál fahéj.
Elkészítés:
1. A hozzávalókat előbb egy kanállal, majd botmixerrel jól összekeverjük.
2. Pálcikás jégkrémformákba öntjük, majd legalább 4 órára a fagyasztóba tesszük.
3. Miután kivettük a fagyasztóból, kezünkkel melegítsük fel a formákat (néhány pillanatra meleg víz alá is tarthatjuk őket), és óvatosan vegyük ki belőlük a jégkrémeket.