Glutén-, kukorica-, tej-, tojás-, élesztő- és szójamentes receptek, hasznos információk.

Ízek, mentesen

Ízek, mentesen

Tejmentes pálcikás jégkrém

2022. március 22. - Ízek, mentesen

Egyszerűen elkészíthető, csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd formákba önteni, és mehet a fagyasztóba. Néhány óra múlva kész is a finom gyümölcsjégkrém.

tejmentes_jegkrem_2.jpg

Egy jótanács a recepthez: gyakran előfordul, hogy a kókuszkrém kókusz- és víztartalma a hűtőben elválik egymástól. Ez normális, de ilyenkor csak a sűrű, krémes kókusztartalmat használjuk fel, a levet tegyük félre.

Hozzávalók (4 db, 7 cm-es jégkrémhez):

  • 50 g kókuszkrém,
  • 120 g fagyasztott ribizli,
  • 150 ml rizstej (ezt használtam),
  • 2 mokkáskanál 100 %-os citromlé,
  • 19 g, a cukornál 4-szer édesebb édesítő,
  • 1 mokkáskanál fahéj.

Elkészítés:

1. A hozzávalókat előbb egy kanállal, majd botmixerrel jól összekeverjük.

2. Pálcikás jégkrémformákba öntjük, majd legalább 4 órára a fagyasztóba tesszük.

3. Miután kivettük a fagyasztóból, kezünkkel melegítsük fel a formákat (néhány pillanatra meleg víz alá is tarthatjuk őket), és óvatosan vegyük ki belőlük a jégkrémeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr7917786650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása