Glutén-, kukorica-, tej-, tojás-, élesztő- és szójamentes receptek, hasznos információk.

Ízek, mentesen

Ízek, mentesen

Zöldségalaplé

2022. március 22. - Ízek, mentesen

Egyszerű, fűszermentes zöldségalaplé.

zoldseg_alaple.jpg

Hozzávalók (kb. 1 l alapléhez):

  • 2 nagy és 1 közepes sárgarépa (kb. 315 g),
  • 2 kisebb petrezselyemgyökér (kb. 115 g),
  • 110 g zeller,
  • 60 g vöröshagyma,
  • 4-5 szál friss petrezselyemzöld,
  • 1/2 mokkáskanál olívaolaj,
  • 1,4 l hideg víz.

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A répát és a petrezselyemgyökeret karikákra, a hagymát és a zellert kis kockákra vágjuk.

2. Egy nagyobb lábas alját vékonyan kikenjük olívaolajjal. Kissé felhevítjük az olajat, beletesszük a sárgarépát, és kis lángon, rövid ideig pirítjuk. Csak addig kell pirítani, amíg az illatán elkezdjük érezni, hogy pirultabb. Hozzáadjuk a többi zöldséget is, majd a vizet és a petrezselyemlevelet. Lefedjük, felforraljuk, majd 30 percig gyöngyözve főzzük. Ezután leszűrjük.

3. Ha nem használjuk fel az összes alaplevet, a maradékot le is fagyaszthatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr4217786476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása