Nagyon gyorsan összeállítható, 15 perc alatt megvan, és már mehet is a fagyasztóba. Aranybarna nádcukrot használok hozzá, mert jól kiemeli a kávé ízét.
Hozzávalók (4-5 db, kb. 8 cm-es jégkrémhez):
- 120 ml koffeinmentes kávé (ld. a receptben, hogy én mennyi vizet és kávét használok hozzá);
- 120 g hideg kókuszkrém (nem főzőkrém);
- 30 g aranybarna nádcukor.
Elkészítés:
1. Megfőzzük a kávét. Sok kávéból szoktam készíteni, hogy intenzív íze legyen, mert fagyasztva kevésbé érezhetők az ízek. Hagyományos – nem kapszulás – kávéfőzőm van, ebbe 180 ml vizet és 24 g kávét teszek, majd az így elkészített kávéból használok fel 120 ml-t.
2. Amíg még forró a kávé, elkeverjük benne a cukrot. Kicsit kevergetjük, hogy a cukor jól feloldódjon.
3. A kókuszkrémet jól felkeverjük, hogy egynemű legyen, s ne csak a vizes része kerüljön majd a jégkrémbe.
4. A kávét folyamatos keverés mellett a kókuszkrémhez öntjük, és jól összekeverjük, hogy a kókuszkrémből ne maradjanak kis csomók a keverékben. (Kézi habverővel szoktam csinálni, de ha ezt használod, vigyázz: ne habosítsd fel túlságosan a keveréket, mert akkor sokkal jegesebb lesz a jégkrém.)
5. A keveréket formákba öntjük, és 6 órára vagy egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.