Glutén-, kukorica-, tej-, tojás-, élesztő- és szójamentes receptek, hasznos információk.

Ízek, mentesen

Ízek, mentesen

Tejmentes kávéjégkrém

2022. március 24. - Ízek, mentesen

Nagyon gyorsan összeállítható, 15 perc alatt megvan, és már mehet is a fagyasztóba. Aranybarna nádcukrot használok hozzá, mert jól kiemeli a kávé ízét.

tejmentes_kavejegkrem.jpg

Hozzávalók (4-5 db, kb. 8 cm-es jégkrémhez):

  • 120 ml koffeinmentes kávé (ld. a receptben, hogy én mennyi vizet és kávét használok hozzá);
  • 120 g hideg kókuszkrém (nem főzőkrém);
  • 30 g aranybarna nádcukor.

Elkészítés:

1. Megfőzzük a kávét. Sok kávéból szoktam készíteni, hogy intenzív íze legyen, mert fagyasztva kevésbé érezhetők az ízek. Hagyományos – nem kapszulás – kávéfőzőm van, ebbe 180 ml vizet és 24 g kávét teszek, majd az így elkészített kávéból használok fel 120 ml-t.

2. Amíg még forró a kávé, elkeverjük benne a cukrot. Kicsit kevergetjük, hogy a cukor jól feloldódjon.

3. A kókuszkrémet jól felkeverjük, hogy egynemű legyen, s ne csak a vizes része kerüljön majd a jégkrémbe.

4. A kávét folyamatos keverés mellett a kókuszkrémhez öntjük, és jól összekeverjük, hogy a kókuszkrémből ne maradjanak kis csomók a keverékben. (Kézi habverővel szoktam csinálni, de ha ezt használod, vigyázz: ne habosítsd fel túlságosan a keveréket, mert akkor sokkal jegesebb lesz a jégkrém.)

5. A keveréket formákba öntjük, és 6 órára vagy egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://izekmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr7417788572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása